ING BANK N.V. Betrokken bij Dubieuze Hypotheek? Lexa.nl oprichter Rob Koster wist dat Hugo Sluimer beschuldigd was van witwassen

IN HET PUBLIEK BELANG

Publiek figuur, Rob Koster, oprichter van Lexa, Kamernet, Covast Vast Goed, Zuster Flat Utrecht en verantwoordelijk voor de herontwikkeling van het "Anton Geesink Huis" in Utrecht (Gefinancierd door Handels Banken), staat onder beschuldiging. Hij zou bewust investeringen hebben aangenomen van  Hugo Sluimer een publiek figuur in de Domenikaanse republiek, die volgens Amerikaanse openbare documenten beschuldigd wordt van witwassen en belastingontduiking. Desondanks heeft Koster een investering van Sluimer geworven voor de ontwikkeling van het vastgoedproject "de Posterij" in Harderwijk, terwijl hij op de hoogte was van de beschuldigingen tegen Sluimer. Op dit onroerend goed rust een hypotheek van ING BANK N.V. van ongeveer 35 miljoen euro. 

Rob Koster
Rob Koster

In Nederland is het illegaal om twijfelachtige fondsen in een bedrijf op te nemen, met ernstige juridische consequenties tot gevolg. Witwassen is een misdrijf dat kan leiden tot een gevangenisstraf van maximaal zes jaar of een aanzienlijke boete. Bedrijven kunnen ook geconfronteerd worden met civiele aansprakelijkheid, inbeslagname van activa en boetes. Bedrijven dienen een krachtig antiwitwasbeleid te voeren en financiële transacties scherp in de gaten te houden om betrokkenheid bij illegale fondsen te vermijden. Het lijkt er echter op dat Koster bewust de andere kant op keek.

Sluimer wordt beschuldigd van betrokkenheid bij een grootschalige vastgoedbelastingontduiking en witwassen in de VS. Hierbij zouden offshore bedrijven zijn gebruikt om winsten af te romen en rendementen belastingvrij naar hemzelf en diverse Finse investeerders, waaronder Mikko Pertti Juhani Pakkanen, Mika Junnila, Janne Keskinen, Mirjami Keskinen te herverdelen. Sluimer noemde dit een "schone formule," maar naar verluidt was dit niets anders dan een methode om belastingen te ontduiken en geld wit te wassen. 

Sluimer's emails bevestigen een "Schone formule":


Toen Koster werd gevraagd waarom hij geld van Sluimer heeft aangenomen, ontkende hij elke betrokkenheid bij de Nederlandse zaak en stelde hij geen cent van Sluimer te hebben ontvangen. "Ik heb trouwens geen cent aangenomen (van Hugo Sluimer) want ik ben op geen enkele wijze betrokken bij die NL business ( Covast Development B.V / "de posterij in Harderwijk") Echter, een door Koster's adviseur opgestelde presentatie laat zien hoe alle bedrijven en investeerders zouden worden gestructureerd. In alle scenario's was Koster de aanleiding voor Sluimer's investering. E-mails bevestigen ondubbelzinnig dat Rob Koster geld bijeenbracht voor "de Posterij" en actief betrokken was bij het project. 

Emails geven aan dat Koster wel betrokkenheid was bij de posterij:
De PDF attachement van de email hierboven "Covast Financial presentation" bevat informatie over "de Posterij". 

Rob Koster is zelf goed bekend met offshore constructies. Na de verkoop van Lexa.nl en Kamernet.nl verhuisde hij naar Monaco, waarbij hij een Curaçaose constructie gebruikte om zonder het betalen van belastingen winsten door te sluizen. Koster ontwikkelde websites zoals icampus.nl en botenboten.nl, die schijnbaar geen ander commercieel doel hadden dan het faciliteren van belastingvrije winsttransfers, waardoor hij de Nederlandse belastingverplichtingen kon ontduiken. Na het finaliseren van deze regelingen keerde hij vervolgens terug naar Nederland. Daar schakelde hij Jerrie Saffrie in om box 3 te benutten voor belastingdoeleinden voor zijn onroerend goed, ondanks dat hij volgens documentatie zelf actief betrokken en werkzaam was/is voor het bedrijf.

Volgens de hypotheekdocumenten van ING BANK N.V. zijn de betrokken partijen bij het project: een Luxemburgse onderneming genaamd ERIF II NL Propco 1 S.A.R.L., SVO HARDERWIJK B.V, en ERIF II NL PROPCO 2 Coöperatief U.A. SVO Harderwijk aandeelhouders zijn Covast Development B.V en Levema volgens rechtspraak.nl. Jerry Saffrie is volgens www.covast.nl de CEO van Covast development B.V.  


Koster's besluit om Sluimer deel te laten nemen  aan zijn vastgoedinvesteringen, ondanks dat hij op de hoogte was van de beschuldigingen tegen hem, kan verstrekkende gevolgen hebben in Nederland en de Verenigde Staten. Koster probeert zich op alle mogelijke manieren te distantiëren van Sluimer en het project, maar zijn betrokkenheid is onmiskenbaar. Hij werkte actief aan het project, wierf de benodigde fondsen, bouwde zelf de website, en geeft nu toch toe dat hij aandeelhouder is en dat Sluimer in zijn project heeft geïnvesteerd.Waarom Rob Koster onwaarheden vertelde over zijn rol bij Covast Development en over het aannemen van investeringen van Hugo Sluimer, verdient nader onderzoek. 


Hugo Sluimer Fraudulently Claims to be a Monaco Citizen .

Hugo Sluimer accused of offshore money laundering.

Rob Koster and Hugo Sluimer usury and criminal usury exposed.







Comments

Popular posts from this blog

UPDATE: Hebben Rob Koster en Hugo Sluimer informatie achtergehouden voor de Rabobank?

Rob Koster Lexa.nl oprichter en Hugo Sluimer bedreigen getuige